Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Släktforska utanför Norden – videomöte

3 november, 2020 kl. 18:00 - 19:00

Föredraget handlar om invandring i allmänt och ger specifika tips åt den som vill börja leta efter anor som invandrat till Sverige under de senaste 160 åren från länder i Väst-, Central-, Öst- och Sydeuropa samt Levanten och Latinamerika.

Sverige har alltid haft invandring men aldrig tidigare har en så stor del av befolkningen haft rötter utomlands. Den stora invandringen har skett under det senaste halvseklet. Men, den moderna invandringen till Sverige kom igång redan på 1860-talet, samtidigt som utvandringen från Sverige tog fart.

Thomas Fürth utgår rån sin nya bok och berör ämnet allmänt och ger exempel från Tyskland, Italien och Argentina. Han betonar att det inte är en nybörjarbok i släktforskning för den som har sina rötter utanför Norden, utan snarare en handbok för den som vill börja leta efter anor som invandrat till Sverige under de senaste 160 åren. Du får veta hur du först söker efter uppgifter i svenska arkiv, sedan hur du går till väga för att ta reda på uppgifter om din släkt i det gamla hemlandet.

Boken är i första hand inriktad på att söka dina anor i olika webbplatser online.

Några övergripande kapitelrubriker:
Västeuropa
Tre imperier behärskade Central-, Öst- och Sydeuropa
Centraleuropa
Östeuropa
Sydeuropa, Levanten och Latinamerika

Detaljer

Datum:
3 november, 2020
Tid:
18:00 - 19:00
Föredraget hålls som videomöte. Fritt inträde för medlemmar som får inloggningsuppgifter utan föranmälan. Övriga entré 50 kr. Icke medlemmar anmäler sig i förväg till info@sollentunaslaktforskare.se.

Plats

Videomöte

Arrangör

Sollentuna Släktforskare + Vuxenskolan