Laddar Evenemang
Hitta Evenemang

Evenemangsvynavigation

Kommande Evenemang

Evenemang List Navigering

april 2020
Arrangör
Logga_m_vux

Spåra släkten tusentals år tillbaka med DNA – Heldagskurs med Peter Sjölund

8 april kl. 09:00 - 16:30
Scandic Star Hotell, Sollentuna centrum,

Detta är kursen för dig som testat mitokondrie-DNA eller Y-DNA och vill lära dig att få fram den spännande information som gömmer sig i resultaten. Vi reder ut alla förkortningar, mutationer och haplogrupper, så att du kan använda testresultatet för din släktforskning och för att söka släktens djupa ursprung. Kursavgift: 1000 kr för medlemmar i Sollentuna Släktforskare. Övriga 1100 kr. I priset ingår för- och eftermiddagskaffe men ej lunch. Begränsat antal deltagare. Anmälan senast 28 februari till info@sollentunaslaktforskare.se och betalning senast…

Begränsat antal deltagare. Anmälan görs via e-post info@sollentunaslaktforskare.se. Anmälan är bindande.
Mer information »
Arrangör
Logga_m_vux

När Stockholm blev storstad – inställt

21 april kl. 18:00 - 19:00
Amorinasalen, Sollentuna Bibliotek, Aniaraplatsen 2
191 47 Sollentuna,

OBS! föredraget inställt p.g.a. risk för smittspridning! Stockholmskännaren Kenneth Walldén berättar för oss om hur Stockholm blev en storstad. Mellan 1830-1930 förvandlades Stockholm till storstad genom inflyttning. Varifrån kom invandrarna, vilka var de? Hur bodde stockholmarna, var fanns arbetstillfällena? Vilka var fabrikerna som lockade med arbete? Vilka faror fanns i vardagslivet för de nya storstadsborna? Om hur det gick till när staden och Sverige från usla och farliga livsvillkor kunde erbjuda ett tryggare och bättre liv för sina invånare.

Fritt inträde för medlemmar. Övriga entré 50 kr. Kaffeservering finns.
Mer information »
Arrangör
Logga_m_vux

Forskarstöd – inställt

22 april kl. 10:00 - 14:30
Släktforskardatorn, Sollentuna Bibliotek, 1 tr, Aniaraplatsen 2
191 47 Sollentuna,

OBS! inställt p.g.a. risk för smittspridning! Få hjälp att komma igång eller komma vidare med din släktforskning. OBS! Bokning måste göras i förväg via nätet. Gå till www.boka.se/SollentunaSlaktforskare för att komma till bokningssidan eller klicka på ikonen ”Släktforskarstöd” på bibliotekets släktforskardator. Sök sedan upp datumet som du vill boka i bokningskalendern, då ser du om det finns lediga tider att boka. OBS! Kom ihåg att lämna återbud om du inte kan komma vid bokad tid. Använd då den länk som…

Bokas via www.boka.se/SollentunaSlaktforskare . Max ett tillfälle per person och termin.
Mer information »
maj 2020
Arrangör
Logga_m_vux

Studiebesök hos Region Stockholm – inställt

7 maj kl. 13:30 - 15:30

OBS! inställt p.g.a. risk för smittspridning! Studiebesök hos Region Stockholm, f.d. Stockholms läns landsting. Adress Björnkullavägen 14, Flemingsberg. Anmälan ska göras senast 23 april. Besöket tar cirka två timmar och är kostnadsfritt.

Endast för medlemmar. Begränsat antal deltagare. Anmäl görs via e-post info@sollentunaslaktforskare.se.
Mer information »
september 2020
Arrangör
Logga_m_vux

Namnskicket i Sverige

8 september kl. 18:00 - 19:00
Arena Satelliten, Allfarvägen 4
191 47 Sollentuna,

Sonja Entzenberg från Instituet för språk och folkminnen, ISOF, berättar om namnskicket i Sverige med utgångspunkt i de olika bestämmelser som rör personnamn. Det kan bli en historisk exposé över personnamnsskicket och hur bestämmelserna har påverkat namnskicket.  

Fritt inträde för medlemmar. Övriga entré 50 kr. Kaffeservering finns.
Mer information »
+ Exportera evenemang